Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op smaak
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op beoordeling

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

sherry

Sherry heet officieel vino de Jerez. Met cava en Rioja is het een van Spanjes meest karakteristieke wijnen, met een lange geschiedenis en een heel eigen cultuur. Sherry is een licht versterkte wijn die langdurig op hout rijpt. Daarbij worden wijnen uit verschillende jaren volgens een vast systeem in een solera (rijen opgestapelde vaten) met elkaar vermengd. Die solera’s liggen in enorme, kathedraalachtige bodega’s, waar het relatief koel is. De basiswijn voor sherry komt van de palominodruif, aangeplant in wijngaarden in de omgeving van Jerez de la Frontera in de zuidpunt van Andalusië. Bijzonder is dat op een deel van de wijnen een spontane gistlaag ontstaat. Deze laag, flor genoemd, is verantwoordelijk voor de geheel eigen smaak van de sherrytypen fino en manzanilla en deels voor de smaak van amontillado. Wijn waarop geen flor ontstaat, ontwikkelt zich onder invloed van zuurstof tot het type oloroso.


1

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez de Añada halve fles 2017

Pedro Ximénez uit Spanje - Montilla-Moriles

Zachte, intens amberkleurige sherry getypeerde wijn met een fris aroma van rijp, geel fruit. De volzoete smaak past heel goed bij desserts en gebak, maar ook bij gedroogd fruit en blauwaderkazen.

Flesinhoud: 375 ml

15,50

Vanaf 12 flessen 14,25 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

2

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez Solera halve fles 1927

Pedro Ximénez uit Spanje - Montilla-Moriles

Volle sherry met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak, met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.

Flesinhoud: 375 ml

16,20

Vanaf 12 flessen 14,85 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

3

Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez 1927

Pedro Ximénez uit Spanje - Montilla-Moriles

Karaktervol sherry type wijn met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.

18,50

Vanaf 12 flessen 17,00 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

4

Alvear Montilla-Moriles Fino CB

Fino uit Spanje - Montilla-Moriles

Droge, delicate sherry getypeerde Fino. Ziltig en enigszins floraal in geur. Pittig, verfrissende smaak. Perfect als aperitief, bij tapas, sushi en Hollandse Nieuwe.

10,95

Vanaf 12 flessen 10,04 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

5

Alvear Montilla-Moriles Cream

Sherry uit Spanje - Montilla-Moriles

Spaanse rode, sherry getypeerde wijn met de krachtige geur van noten, krenten, karamel en gekonfijte vruchten. De smaak is volzoet. Past zowel bij paté als bij desserts met gekonfijte vruchten.

12,95

Vanaf 12 flessen 11,87 per fles

Vandaag besteld, dinsdag in huis

Even geduld a.u.b.